Op vrijdag 23 januari 2015 van 9.30 - 17.15 uur organiseren we opnieuw een opstellingsworkshop onder de titel “volg je verlangen”. Als je merkt dat sommige verlangens zich nog niet zo makkelijk laten realiseren, dan zou zo'n opstellingsworkshop je wel eens een flinke stap in de goede richting verder kunnen helpen.

-  Heb je last van chronische lichamelijke of psychische klachten en wil je die taal van je lichaam en geest leren begrijpen zodat je er wat aan kunt doen?
-  Zijn er dingen die je heel graag zou willen, en het lukt op d’één of andere manier maar niet?
-  Zijn er zaken die je buiten proportie uit je evenwicht brengen en je hebt geen idee waarom?
-  Ervaar je moeilijkheden in één of meer van je relaties en wil je dat ten positieve keren?

“Het opstellen van het verlangen” geeft zicht op wat er in jou mee-vibreert, en afhankelijk van jouw vraag, ook de weg om er verder mee te komen.

Een paar uitspraken van deelnemers van eerdere workshops:

-  "Deelnemen aan een opstelling bij Matte Marij en Ide is een fantastische ervaring. Ongelofelijk wat zo'n opstelling bloot kan leggen. Bovendien genoten van het gezelschap van nieuwe mensen en een voortreffelijke lunch met lokale specialiteiten"

-  "Vier opstellingen op een dag bleek een mooie maat en ieder deed in zijn eigen tempo zijn ontdekkingen. De inzet en concentratie van de gehele groep geeft een synergie, die het werken met opstellingen zo bijzonder maakt".

-  "Laat je verrassen bij de workshop en ervaar op een veilige en liefdevolle manier hoe onbewuste delen van jezelf of anderen functioneren. Het resultaat is meer inzicht en begrip."


Programma workshop

09.30 - 10.00 uur   aankomst met koffie en thee
10.00              uur   inleiding Matte Marij, aansluitend: opstellingen van deelnemers
13.00 - 14.00 uur   lunch
14.00 - 17.00 uur   opstellingen van deelnemers (met thee pauze)
17.00 - 17.00 uur   afronding

Wij zorgen voor koffie, thee en een lekkere lunch!
Kosten: € 130 met eigen opstelling, € 80 zonder eigen opstelling.

Matte Marij begint de workshop met uit te leggen hoe opstellingen je kunnen ondersteunen bij het volgen van je verlangen. Door middel van een opstelling kun je op het spoor komen welke patronen je wellicht vanuit je onbewuste nog verhinderen om je verlangen te volgen. Of hoe je de slag kunt maken naar goed voor jezelf zorgen, zodat je stapje voor stapje echt verder komt met dat wat je graag wilt.

Tijdens de workshop kun je met een eigen thema opstellen, maar je kunt ook ervaren hoe het is om als representant in de opstelling van een ander te staan. Wil je alleen bij de workshop aanwezig zijn, dan kan dat uiteraard ook. Door erbij te zijn, krijg je dikwijls ook inzicht in je eigen patronen. Als je wilt, kun je een volgende keer dan zelf met een 'eigen verlangen' opstellen.

Wie van tevoren al weet dat hij graag een opstelling wil doen, kan ruimte voor een eigen opstelling reserveren. De ervaring leert dat we drie opstellingen kunnen garanderen; is er meer tijd, dan kunnen degenen die ook nog graag willen aan de beurt komen.

Nog één ding: het is fijn als je sloffen of dikke sokken meeneemt. Omdat we ons tijdens opstellingen soms ook op de grond begeven, is het fijn dat die grond dan ook vrij is van straatvuil e.d.

Wij zien je graag komen! Met een hartelijke groet van Ide en Matte Marij

Achtergrond van deze manier van werken Al heel veel jaren helpen we mensen door middel van coaching om een volgende stap te zetten in het leven dat echt bij hen past. Contact krijgen met wat er diep van binnen in je zit te willen, is daarbij cruciaal. Af en toe kwamen we tegen, dat cliënten wel aanvoelden wat bij ze paste, maar niet in staat waren dat in hun leven daadwerkelijk gestalte te geven. Dit bleef ons puzzelen!

Op onze zoektocht naar wegen om ook deze cliënten te kunnen helpen uit zo'n impasse te komen, zijn we in contact gekomen met prof dr Franz Ruppert hoogleraar in München. Hij is momenteel één van de meest vooraanstaande onderzoekers op het terrein van de menselijke psyche. Met behulp van zijn methode, "het opstellen van het verlangen", is het mogelijk om helder te krijgen wat er in de realiteit voor jou speelt. "Realiteit" gaat over hoe het voor jou als unieke mens op dit moment echt is. Zowel voelen als denken, en zowel wat bewust is als wat (nog) onbewust is, maken daar deel van uit.

Hoe we dènken dat de dingen voor ons zijn, blijkt namelijk nogal eens anders te zijn dan hoe het wèrkelijk voor ons is. 95% van ons handelen wordt per slot van rekening bepaald door ons onderbewuste: dat gedeelte van ons mens-zijn waar we met ons denken (nog) niet bij kunnen. Door een opstelling krijg je echter toegang tot hoe de dingen wèrkelijk voor je zijn. Dan is het van daaruit ook mogelijk om de eerstvolgende stap te vinden

Deel van de onbewuste realiteit zijn patronen die we al van onze jongste kindertijd hebben ontwikkeld. Destijds waren ze absoluut noodzakelijk, nu houden ze ons, in hun ingeslepen automatisme, dikwijls af van wat we graag willen. Maar we kunnen er met de tot nu toe bekende methoden meestal niet bij. Met deze methodiek van het opstellen kunnen we op het spoor komen van wat er aan de hand is, en onszelf met veel compassie en enthousiasme stapje voor stapje begeleiden om een weg te vinden die bij onze hartverlangens past.

Ja, ik meld me aan!


Ja, ik meld me aan en reserveer een opstelling!Ik maak liever een individuele afspraak! Neem alsjeblieft contact met me op.
> terug