Eetjegezond!

voedingsadvies op maat

Wil je echt wat in je leven veranderen, dan speelt voeding daarin een veel belangrijkere rol dan waar we ons gemiddeld van bewust zijn.

Als je je voedt met wat jouw unieke lichaam en geest nodig hebben, en in de goede combinaties, creëer je de ecologie waarbinnen wie jij bent en wat je graag wilt optimaal kunnen gedijen.

Net als een cactus floreert in de woestijn, en een papyrusplant juist in het moeras, is er een optimale ecologie waarbinnen jij als unieke mens tot bloei komt. Die ecologie kunnen we ook levensstijl noemen. Niet wat je denkt dat je zou moeten doen, maar dat wat je werkelijk leeft, is de ecologie die jij schept. En een heel belangrijk onderdeel daarvan is je voeding.

Lichaam en geest raken beide in de stress als je je niet optimaal voedt. In Jip-en-Janneke-taal: als de voedingsstofjes er niet zijn in de juiste hoeveelheden en in de juiste combinaties, dan raken lichaam en geest in de stress en kunnen geen gezondheid bouwen.

In stress blijkt het bijna onmogelijk om duurzaam wat in je leven te veranderen. Lichaam en geest zijn dan namelijk 100% gericht op overleven, en niet op “beter leven”. In de workshop Ontstressen ervaar je dat aan den lijve (en vertel ik je uiteraard ook de wetenschappelijke achtergrond).

Veel mensen hebben zelf het idee dat het wel goed zit met hun voeding en dat hun klachten daar niet vandaan komen. Nadat ze een poosje volgens een op maat gemaakt voedingsplan hebben gegeten, blijkt eigenlijk steeds, dat “gezond eten” er in hun individuele geval toch heel anders uitziet dan wat ze dàchten dat gezond was. En dat maakt heel veel verschil. Veel lichamelijke en psychische klachten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Mijn cliënten vertellen bovendien dat ze zich veel ontspannener voelen en beter kunnen nadenken.

Veel cliënten merken dat zowel hun gezondheid enorm verbetert, alsook hun psychische welbevinden en levenskwaliteit, als ze hun stofwisseling en hormoonhuishouding optimaliseren met een uniek individueel voedingsplan, helemaal op maat gemaakt.

Iedereen is namelijk anders en heeft wat anders nodig om optimaal te functioneren. Eigenlijk heel logisch toch? Wil je er meer over weten, lees dan verder op de aparte website die ik hierover heb gemaakt.

Ontspannender voelen en beter kunnen nadenken…